Social Return on Investment (SROI)

Wij hebben de mensen die aan de voorwaarden voldoen en denken graag met u mee!

Wanneer u als bedrijf geselecteerd wilt worden om diensten te leveren aan de overheid, betekent dit dat u verplicht bent om ten minste 5% van het werk te laten verrichten door mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Of u bent verplicht deze 5% elders in de gemeente of de provincie te besteden door hen binnen of buiten uw bedrijf (aan andere projecten) te laten werken.

Voor ons als sociale ondernemer is het vanzelfsprekend om met deze doelgroep te werken en is het zelfs onze bedrijfsdoelstelling om zoveel mogelijk mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt van werk te voorzien. Onze infrastructuur is zo ingericht dat we aan reguliere bedrijfsresultaten voldoen.

Hoe kunnen wij u helpen aan de SROI verplichting te voldoen?

  • We kunnen u vrijblijvend adviseren. Er zijn veel verschillende mogelijkheden om aan de SROI verplichting te voldoen. Onze adviseurs weten alles over SROI (ook over de Participatiewet, mocht u daar vragen over hebben). Zij denken graag met u mee over bijvoorbeeld functiecreatie of een andere invulling van de 5%.
  • We kunnen u geschikt personeel leveren. Personeel dat voldoet aan de voorwaarden voor de SROI verplichting. Dat doen we altijd onder begeleiding van een ervaren jobcoach en daar zijn geen extra kosten aan verbonden. U heeft dus geen omkijken naar eventuele extra begeleiding of werkplekaanpassingen. Wilt u iemand op uitzendbasis of via een detacheringsconstructie om administratieve rompslomp te voorkomen? Het kan allemaal.
  • We kunnen een deel van uw opdracht voor u uitvoeren als onderaannemer. Tomingroep is een veelzijdig bedrijf en met maar liefst 12 bedrijfsonderdelen actief in de industrie, facilitaire dienstverlening en beheer openbare ruimte. We beschikken over professionele machines en hebben de juiste certificeringen. We kunnen dus vrijwel altijd iets voor u betekenen.

Het komt eigenlijk niet voor dat wij u niet verder kunnen helpen. Tomingroep heeft ruime ervaring met de invulling van SROI in aanbestedingstrajecten. Referentieprojecten zijn op aanvraag beschikbaar. Mogen wij vrijblijvend een afspraak met u maken?

Contactpersoon: Paul van Wijk (Divisiedirecteur), telefoonnummer 035-671 8111.