Mijn collega's helpen me overal mee

Marietta.jpgEen vrouw in de groenvoorziening komt niet zo vaak voor. Zonde, want het is juist zo leuk om tussen de mannen te werken. Mariët weet er alles van. Ze had nog niet eerder in de groenvoorziening gewerkt en moest een hoop leren. Haar collega's legden haar geduldig alles uit over verschillende planten en bomen, over het gereedschap en over veilig werken. Het is echt teamwerk. Vorige week bijvoorbeeld kwam een collega, die al klaar was met werken, ijsjes brengen omdat het zo warm was. Dat is toch super!

We zijn bij Tomin Groen vrijwel doorlopend op zoek naar personeel en ons werkgebied blijft maar uitbreiden. We hopen dat het enthousiasme van Mariët aanstekelijk werkt in haar omgeving en dat er binnenkort meer vrouwen solliciteren.


Shop in shop formule bij de Kringloper 

Kapper Otmar.jpgHet is niet voor iedereen weggelegd om voor een baas te werken. Bij sommige mensen stroomt ondernemen gewoon door het bloed. We zien vaak dat mensen die in hun land van herkomst al een eigen onderneming hadden, dat in Nederland het liefst voortzetten. Maar hoe begin je dan? Binnen de Kringloper bieden we de gelegenheid om gebruik te maken van de bedrijfsruimte. In overleg met de ondernemer bepalen we de mogelijkheden. Zo bespaart hij niet alleen torenhoge huurkosten, maar ook marketingkosten omdat hij een klantenbestand opbouwt uit de dagelijkse bezoekers van de Kringloper.

Het is wel belangrijk dat de activiteiten aansluiten bij het winkelend publiek zoals bijvoorbeeld een nagelstudio, een kledingverstelbedrijf etc. Momenteel werkt kapper Otmar hard aan de opbouw van zijn bedrijfje. We zijn benieuwd welke volgende ondernemer het leuk vindt om als zelfstandige binnen de Kringloper aan de slag te gaan.


Parkeergarage Jaarbeurs en Tilburg

Parkeergarage_koningsplein_nieuws_070510.jpgDat we goed zijn in het schoonmaken van parkeergarages blijkt wel uit het feit dat we deze maand uitbreiden met de schoonmaak van maar liefst 9 garages! Waaronder ook de spiksplinternieuwe garage van de Jaarbeurs in Utrecht. Zes van de garages bevinden zich in Tilburg. Om daar mensen vanuit de Participatiewet aan het werk te helpen, gaan we een samenwerking aan met de gemeente Tilburg. Het werk is afwisselend, van vloeren reinigen tot glasbewassing. Dat maakt het werk leuk en leerzaam en biedt mensen de gelegenheid om verschillende vakdiploma's te halen.