Hilversums eerste wormenhotel

wormen thumb.jpgHilversum100, de gemeente Hilversum en Tomingroep/ SBS bundelden hun krachten om Hilversum nog een beetje duurzamer te maken. Maar liefst 1000 tijgerwormen namen hun intrek in het wormenhotel om aan hun opdracht te beginnen: compost maken voor de buurt. Arian Biljardt (foto) had een flinke klus aan de montage van het hotel dat bestaat uit losse ringen van geperst helmgras. Inmiddels staat het op zijn plek. NH Nieuws was bij de plaatsing aanwezig en interviewde Arian en Herman Vijlbrief, de initiatiefnemer van dit duurzame project.


Nieuwe excenterpers 160 ton

excenterpers thumb.jpgDe sfeer zit er goed in bij Tomin Metaal want met de komst van de nieuwe excenterpers 160 ton kunnen we ons dienstenpakket flink uitbreiden. Deze machine stanst hetzelfde werk in 2 uur weg waar onze vorige machine 30 uur over deed. De capaciteit van de werkplaats gaat dus flink omhoog. Zegt het voort, zegt het voort want ondanks dat er al flink wat werk voor de pers is, nemen we natuurlijk graag extra opdrachten aan!


Elke vrijdag in Almere Haven

foodtruck thumb.jpgManouche is met de Tomin Foodtruck sinds begin maart een vaste aanwinst op de weekmarkt in Almere Haven. Ze is met open armen ontvangen door de andere marktkooplui en heeft haar draai al goed gevonden. Haar klanten zijn lyrisch over de runderburger, sweet potato falafel en sappige kipdij Saté Ajam met huisgemaakte satesaus van Manouche. De Tomin Foodtruck is ook te huur voor evenementen.


Super sociaal ondernemen

scrabble thumb.jpegTijdens de Beursvloer Almere waar bedrijven met gesloten beurs een deal sloten, sloegen het Ontmoetingspunt voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) en Tomingroep de handen in een. Dat leidde tot een reuze spel Scrabble dat niet alleen leuk is, maar ook goed voor het blijven trainen van de hersenen. Het was voor ons een kleine moeite en voor hen een groot plezier!