90 jaar Tomingroep!


16 maart - vandaag bestaat Tomingroep 90 jaar! een flinke mijlpaal waar we graag even bij stil staan. Door de jaren heen is er heel veel veranderd, maar een ding steekt met vlag en wimpel boven alle ontwikkelingen uit en zal altijd onze hoogste prioriteit hebben: werkgelegenheid creëren voor mensen die wat extra begeleiding nodig hebben. Dat kan alleen door intensief samen te werken met onze stakeholders. We zijn hen dankbaar voor de goede samenwerking en organiseren daarom gedurende het jaar verschillende feestelijke evenementen om met elkaar het jubileum te vieren. We houden jullie op de hoogte...


Hoe het allemaal begon...

Weverij.jpgIn 1928 startten we met een weverij aan het Langgewenst in Hilversum en werden de eerste stappen gezet naar het huidige Tomingroep. Na de oorlog breidde zich dat uit met montagewerkzaamheden en houtbewerking. In 1969 trad de Wet Sociale Werkvoorziening in en kreeg de aangepaste werkgelegenheid echt vorm. Na verschillende fusies werd in 1973 de naam Tomingroep (TOeleveranciers MIdden Nederland) bedacht. De weverij van toen is inmiddels uitgegroeid tot 10 bedrijfsonderdelen en 12 vestigingen in de Gooi en Vechtstreek, Eemnes en Almere!


Wat hebben we doorstaan?

Weverij-Twentsche-Damast-19951.jpgNet als de rest van Nederland kreeg de sociale werkvoorziening het nodige voor de kiezen door de jaren heen. De crisis van de jaren 30, de crisis van de jaren 80 en niet te vergeten de tweede wereldoorlog. De wederopbouw zorgde voor een explosieve groei in de bouw en industrie. De eerste multinationals ontstonden en dat creeërde veel werkgelegenheid. Voor velen was dat een uitkomst, maar voor ons betekende dat een afname van het juist zo geschikte handwerk voor onze mensen. Het hield ons scherp, dwong ons tot ondernemen, leerde ons aan te sluiten op de vraag vanuit de markt en nieuwe initiatieven te starten. Het doorzettingsvermogen en de motivatie van onze medewerkers waren en zijn daarbij de grootste kracht.


Het intreden van de Participatiewet

Pwet.jpgDe komst van de Participatiewet in 2015 had ook weer een grote impact. Geen automatische instroom meer en dus geen vanzelfsprekende werkgever voor deze kwetsbare doelgroep. Naast dat we onze medewerkers intensiever moeten voorbereiden op regulier werk, helpen we nu ook andere werkgevers in de regio met sociaal ondernemen. Samen helpen we zoveel mogelijk mensen aan het werk. Alle betrokken partijen moesten daaraan wennen, maar inmiddels kunnen we zeggen dat we goed op weg zijn.


Hoe we de toekomst zien

Schoonmaak - niveau 3 - Speciale Projecten - Schiphol 2.jpgDe sociale werkplaats van vroeger bestaat al lang niet meer, dat past niet meer in de huidige tijd. De beperkingen van de mensen zijn echter niet veranderd, die zijn eerder complexer en diverser geworden. We zien een toename in psychische beperkingen door bijvoorbeeld de komst van vluchtelingen met oorlogstrauma's en ook de doelgroep ex-gedetineerden heeft zijn eigen problematiek. Al deze mensen willen we een plek geven in een succesvol bedrijf, een bedrijf dat functioneert als ieder ander bedrijf. Ondernemend, winstgevend en met een sterke positie op de markt. Het enige dat ons onderscheidt van de reguliere markt is dat we dat doen met zoveel mogelijk mensen (ca. 70%) met een arbeidsbeperking. Sociaal ondernemen heeft de toekomst en is ons op het lijf geschreven. Daar zijn we best wel trots op!