Tomin Toekomst Festival

Festival Lang.jpgRuim tweehonderd gasten hebben donderdag 14 juni deelgenomen aan het Tomin Toekomst Festival ter gelegenheid van het 90-jarig bestaan van de Tomingroep. Opdrachtgevers, leveranciers en vertegenwoordigers van gemeenten werden getrakteerd op een programma met sprekers, comedy, activiteiten en rondleidingen. Bezoekers staken zelf de handen uit de mouwen bij het bladblaasparcours, de inpaktafel, het graffiti verwijderen en driehoog ramen zemen met telescoopbewassing. Een speciale veiling van bijzondere objecten uit onze Kringloperwinkels bracht € 1.500,- op voor JINC, een organisatie die werkloosheid onder jongeren helpt voorkomen. De haringkar met de nieuwe haring, de Tomin-foodtruck, een cocktailbar, een barbecue en een barrista maakten de festivalsfeer compleet. Geniet na of mee en bekijk hieronder de festival impressie.


Van ziektewet naar arbeidscontract

Wahied lang.jpgWahied (links op de foto) had al veel ervaring in “het groen”. Door fysieke klachten kwam hij helaas in de ziektewet terecht. Nu liet zijn gezondheid het toe om voorzichtig weer aan de slag te gaan. Er volgde een proefperiode van 2 maanden bij Tomin Groen om zo in kaart brengen waar zijn fysieke grenzen lagen en welke mogelijkheden er waren. Dat verliep zo goed dat Wahied na de proefperiode op zoek kon naar een betaalde baan. We namen contact op met een vroegere werkgever. Wahied ging aan de slag en het enthousiasme was wederzijds. Op zijn verjaardag  kreeg Wahied volgens eigen zeggen, het mooiste kado dat hij kon wensen: een arbeidsovereenkomst voor 6 maanden! 

Vooral de snelle reacties op zijn whatsapp berichtjes en de snelheid bij het vastleggen van afspraken met verschillende partijen hebben er volgens Wahied toe bijgedragen dat dit traject zo succesvol is verlopen. Snelheid is dus een belangrijke factor in het traject. Daarvoor moet de samenwerking met het UWV optimaal zijn. Wij onthouden deze case als een geslaagd traject en wensen Wahied heel veel succes voor de toekomst. Zowel in zijn werk als natuurlijk met zijn gezondheid!


Werken bij Tomingroep is zo gek nog niet!

Antonie lang.jpgOok tijdens het Tomin Toekomst Festival ontdekten we dat lang niet alle bezoekers wisten wat Tomingroep precies inhoudt. Opmerkingen als 'goh doen jullie dat ook allemaal' en 'ik dacht dat hier alleen gehandicapten werkten' horen we regelmatig. Dat lijkt misschien geen probleem, maar dat is het wel voor mensen die jarenlang in de bijstand zitten, toch al wat onzeker zijn en dan ook nog het gevoel krijgen dat ze moeten re-integreren bij een "sociale werkplaats". Mariët, Antonie en Atty willen met de film Werken bij Tomingroep mensen overtuigen van het belang van werk. We zijn een gewoon bedrijf, net als iedere ander bedrijf. En daarnaast bieden we kansen aan mensen die wat extra begeleiding nodig hebben. Dus zit je langere tijd zonder werk? Grijp die kans!