20 statushouders klaar voor een baan

Foto Nadia Galil Atiyeh en Debbie vk.jpgTwintig statushouders uit de gemeente Almere stroomden in september in om zich met behulp van een intensief traject zo snel mogelijk richting werk te ontwikkelen. Naast het reguliere inburgeringtraject volgden zij daarom de PAIR intensieve taaltraining op de werkvloer bij Tomingroep. De combinatie van werken, de intensieve taaltraining en het inburgeringstraject heeft haar vruchten afgeworpen want afgelopen 10 juli ontvingen alle twintig deelnemers hun certificaat! Daarmee gaan zij zich vanaf augustus aan diverse werkgevers presenteren.

We werken samen met werkgevers die deze doelgroep een warm hart toedragen. Zij zijn aanwezig tijdens een elevator pitch waarin de statushouder in twee minuten een positieve indruk probeert achter te laten in de hoop door te mogen naar de volgende ronde. De kandidaten staan te springen om aan de slag te gaan. Wie wil er nou niet zo’n gemotiveerde medewerker?


Handen vol aan de eikenprocessierups

Processierup Groen.jpgDit venijnige beestje legt haar eitjes in de toppen van met name eikenbomen. Na een aantal vervellingen komen de rupsen samen en vormen grote nesten op de stammen van eikenbomen om vervolgens vanuit het nest ’s nachts in optocht (processie) op zoek te gaan naar voedsel. Het venijn van de rups zit in zijn duizenden brandharen. Die kunnen o.a. irritaties aan de huid en luchtwegen veroorzaken en dat willen we natuurlijk voorkomen.   

Door de vele groenwerkzaamheden vinden we zelf eitjes en rupsen, maar er komen ook meldingen van inwoners binnen bij de gemeente. Met afzetlint om de betreffende bomen waarschuwen we de mensen, want zeker kinderen vinden de rups er ‘aaibaar’ uitzien. Vervolgens gaan we zo snel mogelijk aan de slag om de rupsen professioneel te verwijderen. 


Over sociaal ondernemen

Boek Mark Hillen.jpgOp het relatie event ter ere van ons 90-jarig bestaan was er veel interesse voor het verhaal van gastspreker Mark Hillen. Als mede-oprichter van Social Enterprise NL en Social Enterprise Lab zegt hij: 'Een sociale onderneming levert net als elke andere onderneming een product of dienst en heeft een verdienmodel. Geld verdienen is echter niet het hoofddoel, het is een middel om de missie te bereiken. Het doel van de sociale onderneming is maatschappelijke meerwaarde creëren.' Wij zijn altijd op zoek naar hoe Tomingroep nog meer en nog beter die meerwaarde kan creëren. Het kan zijn dat u daar ook ideeën over heeft en dan horen wij dat graag!

Mail naar so@tomingroep.nl. Onder de inzendingen verloten we het boek 'Zaken die je raken' van Willemijn Verloop, Kaat Peeters en Mark Hillen.