14 Vakbekwame schoonmakers erbij!

Diploma-Schoonmaak.jpgEr zijn veel diploma´s te halen in de schoonmaakbranche, maar het begint allemaal met het basisdiploma schoonmaak. Daarna kun je je specialiseren in bijvoorbeeld vloerenonderhoud of glasbewassing. In de praktijk merkt men snel genoeg of en waar de interesse ligt om verder te leren. Wie wil leren, moet kunnen leren en daarom starten we bijna iedere week wel een opleiding. Of je nu Wajonger, statushouder, SW´er of P´wetter bent, iedereen kan zich (verder) ontwikkelen.

Examens worden bij Tomingroep afgenomen en op de locaties van onze opdrachtgevers. Voor sommige deelnemers is het het eerste examen dat ze afleggen in hun leven. Dan is het belangrijk om zoveel mogelijk vertrouwde elementen in te bouwen zoals de aanwezigheid van hun eigen leidinggevende en het praktijkexamen op de eigen leerlocatie.


Code rood betekent actie voor groen

Groen code rood-VK.jpgDe zware westerstorm die over ons land raasde zorgde ook in de Gooi en Vechstreek voor veel overlast. Tomin Groen werkte intensief samen met brandweer en politie om de wegen weer zo snel mogelijk begaanbaar te maken. Met zijn allen de schouders ergens onder zetten om overlast zo snel mogelijk in te dammen, dat voelt goed! De bladblazers konden hun werk even overslaan deze dag en sloten aan bij de bomenploeg voor het ruimen van bomen en takken.

We krijgen niet altijd positieve reacties als we op weg zijn. Medeweggebruikers hebben soms een kort lontje als we bijvoorbeeld de weg voor een deel afzetten om te snoeien, of als we ‘te vroeg’ in de ochtend beginnen met bosmaaien. Nu werden we van alle kanten geprezen voor ons werk, dat maakt het extra leuk!


Schilderij na jaren terug in de familie

Schilderij reiger-VK.jpgHeeft u de serie over het succes van kringloopwinkels gezien in de Kerstvakantie? De serie van de VPRO heeft hoge kijkcijfers gehaald en dat was te merken! Naast de enorme toestroom van klanten, kregen we heel veel nieuwe inbreng. Ook kregen we een telefoontje van een mevrouw die in een van de afleveringen een schilderij van de hand van haar vader dacht te herkennen. Het schilderij was al een hele tijd niet meer in beeld bij de familie, zou het echt...?

Mohammed haalde het schilderij met de reiger uit de veilingruimte en al snel werd duidelijk dat het inderdaad het familiestuk was waar mevrouw zo op hoopte. Haar vader is al enige tijd overleden. Dat het schilderij via deze weg terug komt in de familie, is geen toeval volgens haar. ‘Dit heeft zo moeten zijn.’