Van zes medewerkers in 1928 naar...

Weverij.jpgWe hebben een prachtig jaar achter de rug waarin we ons 90 jarig bestaan uitgebreid hebben gevierd. Het was bijzonder waardevol om met al onze stakeholders stil te staan bij 90 jaar historie waarin we uitgroeiden van een sociale werkvoorziening met zes medewerkers in Hilversum naar een sociale ondernemer met ruim 1700 medewerkers in de Gooi en Vechtstreek Eemnes en Almere. 


Dat was natuurlijk niet gelukt zonder onze:

  • medewerkers die zich elke dag 100% inzetten, hoe moeilijk dat voor sommigen ook is
  • klanten die geloven in ons bedrijf en onze doelstelling
  • gemeenten waarvoor we o.a. het groen onderhouden en de openbare gebouwen schoonmaken
  • nieuwe medewerkers, veelal mensen uit de Participatiewet, die proberen de draad (weer) op te pakken
  • wethouders sociale zaken die in ons bestuur samenwerken aan een toekomstbestendig Tomingroep
  • leveranciers die ervoor zorgen dat wij de juiste prijs-kwaliteit verhouding kunnen leveren
  • Raad van Commissarissen die actief meedenkt over de bedrijfsvoering van Tomingroep en afstemt met het bestuur
  • praktijkscholen in de regio en Jinc waarmee we samenwerken om de kansen en mogelijkheden voor schoolverlaters te vergroten 
  • En daarom trakteerden we iedereen op taart, of appels.

Open dagen en events

Demonstratie slopen.jpgVeel van onze relaties bezochten ons tijdens een van de evenementen waarbij rondleidingen en demonstraties werden gegeven, een kijkje achter de schermen bij Tomingroep. Vol trots en passie voor het vak gaven onze medewerkers uitleg bij diensten en producten. We zijn overweldigd met complimenten, felicitaties en cadeau’s. Een mooie opsteker voor de komende jaren waarin we toewerken naar ons eeuwfeest.


Sociaal ondernemen 

Kerstboom.jpgOp de valreep sloten we in 2018 nog een paar hartverwarmende deals tijdens de beursvloerdag in Almere. Een maatschappelijk initiatief van de gemeente waarbij ondernemers en non-profit organisaties met gesloten beurs een deal sluiten. Een mooie Kerstgedachte om het jaar mee af te sluiten en 2019 goed te beginnen. Zo gaan we in het nieuwe jaar bijvoorbeeld de BMX-baan van de crossvereniging onkruidvrij maken, een reuze scrabblespel maken voor de stichting NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel) en materiaal leveren voor een kindertuin.
 
Ondernemen combineren met maatschappelijke uitdagingen, dat is precies waar wij in geloven. We kijken ernaar uit om ons daar volgend jaar weer hard voor te maken, samen met u. Fijne feestdagen en een gezond 2019.