Tomingroep is partner van “Hilversum 100”, een groeiende groep van ondernemers, bewoners, bedrijven, scholen, sportverenigingen en andere organisaties die werken aan de energietransitie en zich inzetten om de stad groener en gezonder te maken. Met als ultiem doel om vóór 2020 de CO2-uitstoot in Hilversum met 100 kiloton te verminderen.

Op 31 januari vond er een inspirerende meet-up van de Hilversum 100 plaats bij Tomingroep. Kennis en ervaringen uitwisselen, plannen maken en samenwerking organiseren, daar draaide het om.

Tomingroep voelt zich in deze groep als een vis in het water. In het dagelijks werk zoeken we steeds naar milieusparende alternatieven. Een voorbeeld: op accu’s werkende cirkelzagen, bladblazers en bosmaaiers in het groenonderhoud. Sven, medewerker groen, gaf een demonstratie en zaagde ter plekke met gemak een acaciaboom doormidden. “In het begin vond ik het niks”, zei hij, “zo’n apparaat moest juist lekker zwaar zijn en hard grommen.” Maar hij was in no-time om. Elektrische apparatuur is minder zwaar, maakt minder lawaai en stinkt niet. Bovendien is de brandstof veel goedkoper. Naast Tomingroep waren er nog tal van andere voorbeelden, onder meer van de Rabobank en de Hilversumse Hockeyclub. Een mooi initiatief, waarmee we die 100 kiloton vast gaan halen!

Terug naar nieuwsoverzicht