Collega’s Tomingroep behalen certificaat Klik & Tik cursus

IMG_20200306_091738092.jpgAls sociale onderneming staat de ontwikkeling van onze medewerkers hoog in het vaandel. We luisteren naar wat er speelt en haken hier graag op in. Zo hoorden we via de wandelgangen dat een aantal medewerkers moeite heeft met het gebruiken van een computer. Vervelend, want onze loonstroken zijn bijvoorbeeld digitaal terug te vinden. Om het gebruik van computers toegankelijker te maken, zowel zakelijk als privé, zijn we op zoek gegaan naar een leuke cursus.

Klik & Tik cursus
In samenwerking met Bibliotheek Huizen – Laren – Blaricum, startten we een pilot met onze collega’s van Verpakken. Zij volgden de Klik & Tik cursus waarbij verschillende onderdelen aan bod kwamen. Hoe log je in? Hoe maak je een sterk wachtwoord? Hoe regel je online je bankzaken? En hoe kan je online iets bestellen? Al gauw bleek de groep meer te weten dan ze hadden verwacht en pikten zij het snel op.

Enorm succes
Het enthousiasme lag hoog en dat voelde de trainer. Met veel plezier gaf hij de groep een aantal keer les en zelfs buiten de lessen om volgden onze collega’s de digitale training. Eén collega werkte tot 1:00 uur ’s nachts aan de training! Alle collega’s rondden de cursus succesvol af en dit is feestelijk gevierd. Iedereen kreeg een persoonlijk verhaal tijdens de uitreiking en er was natuurlijk gebak besteld.

Vanwege het grote succes, gaan we binnenkort met Bibliotheek HLB om tafel. Samen kijken we naar de mogelijkheden voor vervolgcursussen. Het enthousiasme is er in ieder geval al.

Terug naar nieuwsoverzicht