Na 22 jaar zat Sander ineens thuis...

Door reorganisaties en het automatiseren van processen raakte Sander zijn baan kwijt. Na 22 jaar met poststukken in de weer geweest te zijn, moest hij ineens iets anders gaan doen. Het geboden omscholingstraject bracht helaas niet het gewenste resultaat. Dan ziet je leven er ineens heel anders uit...

Sander volgde een omscholingstraject tot beveiliger. Met herpakte motivatie en zijn diploma beveiliger op zak deed hij sollicitatie na sollicitatie. Maar hij was niet de enige. Met een paar stage-uren aan ervaring moest hij het opnemen tegen mensen met veel ervaring. Uiteindelijk kwam hij in de bijstand terecht. Gelukkig biedt de gemeente re-integratietrajecten aan mensen die willen werken. Met een leer-werkstage bij Tomin Schoonmaak, training, persoonlijke begeleiding en natuurlijk zijn eigen doorzettingsvermogen en enthousiasme is het na jaren thuis zitten gelukt om een baan als schoonmaker op Schiphol te bemachtigen! En het leukst van alles, zo zegt Sander zelf: ”Met mijn schoonmaakoog bekijk ik of alles goed schoon is, maar mijn veiligheidsdiploma heb ik natuurlijk ook. Als ik iets opvallends zie, meld ik het bij de beveiligers van Schiphol.”

Een op en top duurzame samenwerking

Lightwell Design & Smart Lighting uit Amsterdam en Tomingroep hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend voor het produceren van duurzame en kosten-reducerende binnen- en buitenverlichting.

Lightwell is in 2015 de winnaar geworden van "ondernemer van Amsterdam " en in 2016 waren zij één van de 30 finalisten voor de Ondernemingsverkiezing Noord-Holland. Een onderneming met ambitie die kiest voor een samenwerking met Tomingroep! Lightwell levert hun intelligente verlichtingssystemen aan diverse gemeentes en bedrijven, door de samenwerking met Tomingroep voldoen zij optimaal aan de SROI doelstelling van hun klanten.
 
Tomingroep is gecertificeerd om elektromontage  te kunnen uitvoeren (ENEC - gecertificeerd). De werkzaamheden voor Lightwell bestaan uit assemblage van de complete LED -Straatverlichting en/of binnenverlichting, software uploaden, testen en inpakken. De werkzaamheden die deze nieuwe opdracht met zich meebrengt, zijn uitermate geschikt voor diverse doelgroepen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

De luxe van veel verschillende culturen 

Vanuit de Participatiewet volgen Tamrat en Medhanie een leer-werkstage bij Tomin Catering. Eigen initiatief wordt zeer gewaardeerd en dus staat er regelmatig een verrassing op het menu. Dit keer uit Afrika. Er werd rijkelijk gesmuld van deze ietwat pittige maaltijd.

Na het Werk-traject dat maximaal 9 maanden duurt, willen Tamrat en Medhanie aan de slag als kok en als (bedrijfs)restaurant eigenaar. Heeft of weet u een passende vacature? Meld hem dan snel aan bij het WSP Gooi en Vechtstreek en wie weet kunt u binnenkort ook genieten van het Afrikaanse gerecht Alicha sega be duba.