pieter.jpgHilversum – Om 7.00 uur in alle vroegte meldt burgemeester Broertjes zich aan de Franciscusweg. Vandaag gaat hij nader kennismaken met de mensen achter de veegwagens, strooiwagens en bladblazers. Elke maand werkt Pieter Broertjes mee bij een Hilversumse onderneming. Zo leert hij het bedrijf en de mensen beter kennen en weet hij wat er speelt in zijn gemeente.

Eerst het programma maar eens doornemen want het wordt een lange en actieve dag. Onder het genot van een kop koffie worden de programmaonderdelen besproken en er wordt gelachen. De sfeer zit er zo vroeg al lekker in.

Op naar de eerste locatie in het centrum van Hilversum. Samen met de uitvoerder eerst maar eens een parkeerplek vinden en dan handen uit de mouwen bij het bladblazen. Afgelopen week hebben de mannen zich geconcentreerd op sneeuw ruimen, maar nu komt het blad weer tevoorschijn en ook daar worden de wegen spekglad van. Daarna zijn de prullenbakken aan de beurt. Arjen legt de burgemeester vakkundig uit hoe je die het best kunt legen.

Het centrumwerk zit er op dus snel door naar wijk C voor onderhoud. De ploeg staat al te wachten en na een korte uitleg en het beantwoorden van wat vragen gaan ze aan de slag met de borders en plantsoenen. Voornamelijk vuil verwijderen want onkruid groeit nu niet. Het is bijna tijd om te lunchen, maar eerst nog even een aantal fout geparkeerde fietsen in het centrum verwijderen en naar het daarvoor bestemde depot af te voeren. Zo houden we het centrum aantrekkelijk. 

Eindelijk pauze! Een flinke boterham en even de benen omhoog. Uiteraard gaat de maaltijd gepaard met de nodige grappen.

In de middag gaat de burgemeester mee met de bomenploeg en worden er o.a. takken gesnipperd. Daarna nog diverse reparaties in de wijk zoals een hekje repareren of een prullenbak herstellen en dan snel terug naar kantoor voor een evaluatie van de dag. De mannen van groen krijgen een groot compliment. “Het was een leerzame dag, wat wordt hier hard gewerkt!”, zegt de burgemeester.