Beste collega van Tomingroep,

Afgelopen vrijdag (12 november) was er weer een persconferentie over corona. Er zijn steeds meer mensen besmet, er komen weer strengere regels. We móeten het contact tussen personen verminderen. Daarom zijn er vanaf zaterdag 13 november om 18.00 uur nieuwe regels.

In deze brief lees je wat dit voor jou als medewerker van Tomingroep betekent. Laat de brief ook thuis lezen, als je dat wilt. Deze brief en andere info staat ook op onze website: www.tomingroep.nl/personeel/corona.

Houd je aan alle basisregels. Deze gelden nog steeds:
·      Was vaak en goed je handen.
·      Houd 1,5 meter afstand.
·      Blijf thuis bij klachten die passen bij corona en laat je direct testen bij de GGD. Neem dan ook contact op met je leidinggevende.
·      Zorg voor voldoende frisse lucht.

Bij Tomingroep gelden ook de volgende maatregelen, ook als je al gevaccineerd bent:
·         Draag een mondkapje in het openbaar vervoer én in het vervoer van Tomingroep.
·         Draag een mondkapje in alle gemeenschappelijke ruimtes van Tomingroep.
·         Draag je mondkapje zoals het hoort, over mond én neus. Het mondkapje moet op als je loopt, het mag af als je zit.
·         Jubilea worden alleen gevierd met eigen collega’s.
·         Bedrijfsuitjes komen helaas te vervallen.

Regels voor testen en thuisblijven:
Wanneer moet je nu precies thuis in quarantaine? Dat verschilt per situatie. Blijf in elk geval thuis als:
·         Je corona hebt / een positieve test uitslag hebt.
·         Je klachten hebt die passen bij corona.
·         Je huisgenoot corona heeft.
·         Je een melding hebt gekregen van de app CoronaMelder.
Deze regels gelden ook als je al gevaccineerd bent. Als je twijfelt, kijk dan op quarantainecheck.rijksoverheid.nl. Jouw leidinggevende kan je hierbij helpen. Er komt nog een poster met alle regels op een rijtje. Deze zullen we met alle collega’s delen.

Vragen of contact?
Heb je vragen of wil je contact, stel deze dan aan je leidinggevende of stuur een mailtje aan: corona@tomingroep.nl. Je krijgt antwoord via de mail of Sonja van bedrijfsmaatschappelijk werk of iemand van P&O belt je op.

Ten slotte
Wij doen er alles aan om iedereen bij Tomingroep zo veilig mogelijk te laten werken. Soms betekent dit dat we bovenop de richtlijnen van het RIVM nog meer doen om corona besmettingen te voorkomen. Wij merken dat de meeste medewerkers dat ook heel prettig vinden. Ik reken erop dat iedereen zich aan de regels houdt.

Ivo Korte
Algemeen Directeur

Terug naar overzicht