Hilversum / Almere, 29 juni 2020 - nummer 8

Beste medewerker van Tomingroep,

In deze brief lees je de laatste nieuwtjes in verband met corona. Laat de brief ook thuis lezen, als je dat wil! 

Laatste nieuwsbrief
Vorige week hield de regering voorlopig de laatste persconferentie over corona. Daarom is dit ook voorlopig de laatste nieuwsbrief. Als we terugkijken, zien we dat we ons goed door de corona-crisis heen gewerkt hebben. Het is intens treurig dat enkele van onze collega’s aan de ziekte zijn overleden. Maar gelukkig zijn er bij ons geen grote aantallen mensen besmet geraakt. Dat is dankzij jullie allemaal. Iedereen doet zijn of haar best om afstand te houden, handen te wassen en thuis te blijven als je klachten hebt. Blijf dat doen! Want corona ligt nog altijd op de loer en slaat weer toe als we ons niet aan de regels houden.

Geplande verlof- en vakantiedagen en adv-dagen opnemen!
Sommige medewerkers willen hun geplande vakantie of adv uitstellen vanwege de coronacrisis. Dat is begrijpelijk, maar niet wenselijk. Als we na de zomer weer vol aan de bak kunnen, is het een groot probleem als iedereen dan zijn of haar opgespaarde vakantie opneemt. Dan moeten we die vakantie-aanvragen misschien weigeren. Daarom gaan we ervan uit dat iedereen zijn of haar aangevraagde vakantie en ingeplande adv-dagen gewoon opneemt!

We hebben alle leidinggevenden gevraagd om de vakanties en adv-dagen voor het hele jaar in te plannen. Dan weet iedereen waar hij of zij aan toe is en komen we later in het jaar niet in de problemen.

Ga je naar het buitenland, hou dan rekening met onderstaande regels
Je kunt weer naar het buitenland op vakantie, maar wees verstandig en kijk goed waar je heen gaat.  Ga je naar het buitenland, check dan eerst het reisadvies van jouw bestemming. Dit vind je op: www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen.

Hou er rekening mee dat het virus weer kan oplaaien. Ben je in het buitenland en kun je niet op tijd terug? Dan moet je hier zelf verlof voor opnemen. Check na thuiskomst twee weken lang de kleurcode van het land waar je bent geweest op bovenstaande website. Als jouw bestemming oranje of rood is gekleurd, wordt dringend geadviseerd om in quarantaine te gaan. Ook hier moet je zelf verlof voor opnemen.

Vervoer
Gelukkig zijn de regels voor het reizen in busjes en auto’s versoepeld. In elk vervoermiddel mag op elke plek weer iemand mag zitten. De volgende regels gelden nog steeds:
·         Je mag alleen instappen als je geen klachten hebt die kunnen wijzen op corona. De chauffeur vraagt daarnaar vóór het instappen.
·         Iedereen draagt een mondkapje. De chauffeur verstrekt dit.
·         Elke passagier desinfecteert voor het instappen zijn of haar handen met het middel dat in de bus aanwezig is.
·         Bij in- en uitstappen 1,5 meter afstand bewaren.
·         Iedereen zit telkens zoveel mogelijk op dezelfde plek.
·         Extra ventileren door raampjes open of ventilatiesysteem aan te zetten.
·         De chauffeur desinfecteert na elke rit het stuur, versnellingspook, deurklinken, touchscreen etc. met 70% alcoholdoekjes.
·         De chauffeur is verantwoordelijk voor correcte naleving van deze regels.

Vragen of contact?
Heb je vragen over corona of wil je met iemand praten, stuur dan een mailtje aan: corona@tomingroep.nl. Je krijgt antwoord via de mail of Sonja van bedrijfsmaatschappelijk werk of iemand van P&O belt je op.

Voor alle collega’s, thuis of op het werk, die met elkaar in contact willen blijven, hebben we een speciale facebookgroep gemaakt. Ga naar www.facebook.com/groups/thuismettomin/ en meld je aan!

Ten slotte
Zoals gezegd, is dit voorlopig de laatste corona-nieuwsbrief. Ik wil iedereen bedanken die zich heeft ingezet om ons mooie bedrijf door deze moeilijke periode heen te helpen. Ook de mensen die thuis moesten blijven door corona, wil ik bedanken voor hun geduld en begrip. Hopelijk kan binnenkort echt iedereen weer aan de slag. En nogmaals roep ik jullie op om je aan de afspraken te blijven houden. Ook al is dat moeilijk. Want corona is nog niet weg, dus we moeten blijven opletten.

Iedereen een mooie en gezonde zomer gewenst!

Ivo Korte,
Algemeen Directeur​​​​​​

Terug naar overzicht